Albatros Kuşu Hakkında Genel Bilgiler

Albatros Kuşu Hakkında Genel Bilgiler

Albatros Kuşu Hakkında Genel Bilgiler

Albatros Kuşu Hakkında Genel Bilgiler

Albatros kuşu, albatrosgiller familyasından olan ve diğer kuşlara nazaran çok daha geniş kanatlara sahip ve saatlerce deniz üzerinde uçabilen bir kuş türüdür. Albatros kuşu fiziksel olarak martıyı andırmaktadır. Ancak martıdan çok daha büyük, boynu daha uzun gagası daha büyüktür. Albatros kuşu genel olarak beyaz renklidir. Ancak yalnızca kanadı siyahtır. Albatros kuşunun seyrek de olsa gri renkli ve kahve renkli olanları da bulunmaktadır.

Albatros Kuşunun Fiziksel Özellikleri

Albatros kuşu dünya genelindeki en geniş kanatlı kuş olarak bilinmektedir. Geniş kanatları ve sahip olduğu özel kemik sistemi vasıtası ile saatlerce gökyüzünde uçabilmektedir. Albatros kuşunun kanat açıklığı 3,5 metreye ulaşabilmektedir. Albatros kuşunun fiziksel anlamda bilinen en belirgin özelliği kanatları ve bu kanatlardaki kemik sistemidir. Albatros kuşu kanatlarında bulunan kemiklerindeki özel bir kitlenme mekanizması vasıtası ile saatlerce havada durup yere inmeden kilometrelerce rüzgarla beraber uçabilmektedir. Bu iki özellik albatros kuşunun en dikkat çeken özellikleridir.

Albatros Kuşunun Yaşam Alanı

Albatros kuşu yaşamının aşağı yukarı %90'ını denizlerde geçirmektedir. Yalnızca üreme zamanlarınde karalara inmek zorunda kalmaktadırlar. Albatros kuşunun genel olarak Antartika buzullarından başlayıp 60. enleme kadar olan alan içerisinde yaşadığı bilinmektedir. Ancak zaman zamanda bilhassa de üreme zamanlarınde Ekvatora yakın karalarda görülmeleri muhtemeldir. Hatta 1938 yılında ABD'de meydana gelen bir kasırga sonrasında New York kıyılarında dahi bu kuşlara rastlanmıştır. Bu durumdan yola çıkan uzmanlar, albatros kuşunun Kuzey Pasifik'te yaşan türlerinin olabileceğini belirleme etmişlerdir.

Albatros Kuşunun Üremesi

Albatros kuşu yaşamının çoğunu denizde geçirip yalnızca üreme zamanlarınde karaya inen bir kuş türüdür. Albatros kuşunun eşleri birbirlerine oldukça saygılıdır. Saatlerce birbirlerine kur yapıp sevgi gösterisinde bulunabilmektedirler. Bu da kanatlarıyla oldukça heybetli olan bu kuşların aslında narin ve kibar yanlarını göstermiştir. Dişi albatros kuşu yılda bir kere tek yumurta bırakmaktadır. Bu yumurtanın kuluçka döneminde eşler sırayla kuluçkaya yatmaktadır. Bu değişim 80 gün boyunca sürmektedir. Bu süre sonunda çıkan yavru albatros kuşu aşağı yukarı olarak 9 ay boyunca anne ve babasının sindirdiği besinlerle beslenir.

Tepkiniz nedir?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0